feest bij de kerk

Onderduikersspel

Opening museum m.i.v. 12 juni a.s.

Nu de maatregelen rondom het coronavirus versoepeld zijn, mogen de musea ook weer open.

Het Cultuur Historisch Museum Oene is met ingang van zaterdag 12 juni weer te bezoeken, met inachtneming van de richtlijnen van het RIVM. Voor een bezoek kunt u vooraf een tijdslot reserveren via 06-12590724 (Dikkie Huiskamp).

Omdat het museum vorig jaar slechts beperkt geopend is geweest, zullen wij de exposities van 2020 herhalen, nl.:

• Oene in oorlogstijd met aandacht voor de vliegtuigcrash van juni 1944, het bombardement van maart 1945, de voedselvoorziening in de Tweede Wereldoorlog en de Bevrijding (75 + 1 jaar vrijheid).
  • Oene klompenmakersdorp.
  • Zuivelfabriek ‘De Hoop’.

In de achterliggende periode hebben wij niet stilgezeten. Er is o.a. een audiotour ontwikkeld, zodat u vanuit uw stoel thuis toch het museum kunt bezoeken. Zie bovenstaand menu: audiotours
De audiotour is in het museum ook te volgen via uw mobiele telefoon (met internet) en op het touchscreen in het museum.

We hopen u (weer) te mogen ontmoeten in het museum, Houtweg 40 te Oene.

De openingstijden zijn: dinsdag t/m vrijdag 13 – 17 uur, zaterdag 10 – 16 uur.

Met vriendelijke groet,

het bestuur van het Cultuur Historisch Museum Oene.