Filmvertoning over oud Oene

Op zaterdag 20 oktober 2018 laat Gerhard Buitenkamp uit Oene filmpjes zien over Oene, die gemaakt zijn in 1949, 1950, 1951 en 1965. Deze worden vertoond in het Cultuur Historisch Museum Oene, Houtweg 40 te Oene. Op de beelden staan diverse Oenenaren uit die tijd en ze geven een goed beeld hoe Oene er in die jaren uitzag. U wordt hierbij van harte uitgenodigd om deze films te komen bekijken.

De inloop is vanaf 9.30 uur en om 10.00 uur gaat de vertoning van de films beginnen. De koffie en thee staan klaar en de toegang is vrij.

Tevens kunt u de uitgebreide expositie van 'Kerk en Klooster Oene' en 'Zuivelfabiek De Hoop Oene' bekijken.

MKZ-monument voor de Keizershof, Houtweg12.

Het Cultuur Historisch Museum Oene is dit jaar nog geopend tot en met vrijdag 27 oktober. Tot die tijd kunt u nog een kijkje komen nemen bij de bijzondere exposities over bodemvondsten en de MKZ crisis 2017.
In het museum zijn ook diverse andere onderwerpen te zien. Zo is er de geschiedenis van het melkfabriek “De Hoop” uit Oene neergezet en zijn er artikelen en informatie te vinden over het bombardement op Oene in de Tweede wereldoorlog en het neerstorten van een vliegtuig in het Oenerbroek.

Volgend jaar hopen we vanaf 7 april onze deuren weer te openen met een nieuwe expositie. Dit zal als onderwerp Kerk en Klooster in Oene hebben.
Mocht u nog informatie of voorwerpen af willen staan voor deze expositie, neem dan contact op (per mail) met Dikkie Huiskamp of telefonisch 0578-641851, 06-12590724.