Distributiebonnen

Dit jaar besteden we veel aandacht aan het bombardement op 22 maart 1945, waarbij 15 doden en vele gewonden vielen.

Verder is te zien, hoe Oene de oorlog is doorgekomen, met name wat betreft de voedselvoorziening.

De heer Kees Tukker geeft een lezing over de voedselvoorziening in de Tweede Wereldoorlog, aan de hand van het boek “De voedselcommissaris”. Dit boek gaat over de Gelderse voedselcommissaris die als Regeringscommissaris voor Pluimveehouderij en Visserij met enkele andere hoge ambtenaren in de dertiger jaren deze voedselvoorziening voorbereidde. Deze voedselcommissaris was zijn oom Jan Groen Tukker. Hij speelde een gevaarlijk dubbelspel tijdens de Tweede Wereldoorlog. Het belooft een interessante lezing te worden.

De lezing vindt plaats op zaterdag 10 april 2021 om 10.00 uur, met inloop vanaf 9.30 uur. VERVALT i.v.m. coronamaatregelen!

De toegang tot exposities en lezing is gratis, wel staat er een giftenbus om het museum te ondersteunen.