In verband met de maatregelen die het kabinet heeft afgekondigd met betrekking tot het indammen van de verspreiding van het coronavirus nemen wij als bestuur van het museum ook onze verantwoordelijkheid.
De opening van de exposities en de lezing op 21 maart komen derhalve te vervallen.

Het museum is gesloten, voorlopig tot 6 april a.s. en alle activiteiten zijn tot nader order opgeschort.

Wij vertrouwen op uw begrip voor deze maatregel.

Melkventerswagen

Het Cultuur Historisch Museum Oene heeft de beschikking gekregen over de bovenstaande foto. Deze zou genomen zijn in de Marijkeweg te Vaassen.
Van wie was deze venterswagen? En wie zijn de vrouw en de jongen?

Het kenteken van de bus is PB-46-34 en het merk was een Leyland Tiger Cub Lopsuc 1/1-Verheul met 41 zit- en 16 staanplaatsen. Per 02-04-1955 was deze in bedrijf genomen in Groningen (Gemeente Tram Groningen, lijn 44). De bedrijfsnaam is per 01-01-1956 gewijzigd in Gemeentelijk Vervoerbedrijf Groningen.
De bus is afgevoerd op 29-12-1967 naar een particulier te Oude Bildtdijk en in gebruik genomen als tuinhuis. Daarna is de bus omgebouwd tot rijdende winkelwagen.

U kunt reageren naar Dikkie Huiskamp, voorzitter.