18 september 2019, Presentatie over de Muskusrattenbestrijding

De heer Lambertus van Diermen, van Muskusrattenbeheer, geeft op woensdag 18 september 2019 een presentatie over de Muskusrattenbestrijding.
Locatie: Cultuur Historisch Museum Oene, Houtweg 40 te Oene
Tijd: om 19.30 uur. Vanaf 19.00 uur inloop met koffie / thee.
De toegang is vrij, wel staat er een giftenbus om het museum te ondersteunen.

Rabo Clubsupport

Leden van de Rabobank Noord Veluwe kunnen van 27 september t/m 11 oktober a.s. hun stem uitbrengen op een goed doel. Ook het museum heeft zich hiervoor aangemeld. Wij zouden het zeer op prijs stellen, dat u – als u lid van deze bank bent – uw stem uitbrengt op ons museum. De opbrengst is bestemd voor een opknapbeurt van de knipmutsen in onze collectie.

Alvast bedankt voor uw medewerking.

Melkventerswagen

Het Cultuur Historisch Museum Oene heeft de beschikking gekregen over de bovenstaande foto. Deze zou genomen zijn in de Marijkeweg te Vaassen.
Van wie was deze venterswagen? En wie zijn de vrouw en de jongen?

Het kenteken van de bus is PB-46-34 en het merk was een Leyland Tiger Cub Lopsuc 1/1-Verheul met 41 zit- en 16 staanplaatsen. Per 02-04-1955 was deze in bedrijf genomen in Groningen (Gemeente Tram Groningen, lijn 44). De bedrijfsnaam is per 01-01-1956 gewijzigd in Gemeentelijk Vervoerbedrijf Groningen.
De bus is afgevoerd op 29-12-1967 naar een particulier te Oude Bildtdijk en in gebruik genomen als tuinhuis. Daarna is de bus omgebouwd tot rijdende winkelwagen.

U kunt reageren naar Dikkie Huiskamp, voorzitter.