22 juni 2019 'Epe fietst voor Epe'

Het museum is uitgekozen tot een van de vijf goede doelen waarvoor gefietst kan worden. We zijn hier zeer verheugd over.

Op 22 juni 2019 zal de start en finish plaatsvinden bij museum Hagedoorn Plaatse in Zuuk. De start is om 14.00 uur. De kaartjes voor deze fietstocht kosten € 10,-. Dit bedrag gaat volledig naar het goede doel waarvoor u kiest. Wij hopen natuurlijk dat u ook meefietst en dan voor ons museum kiest.

U kunt alvast een kaartje reserveren bij Dikkie Huiskamp per mail voorzitter@museumoene.nl of mobiel 06-1259 0724

Melkventerswagen

Het Cultuur Historisch Museum Oene heeft de beschikking gekregen over de bovenstaande foto. Deze zou genomen zijn in de Marijkeweg te Vaassen.
Van wie was deze venterswagen? En wie zijn de vrouw en de jongen?

Het kenteken van de bus is PB-46-34 en het merk was een Leyland Tiger Cub Lopsuc 1/1-Verheul met 41 zit- en 16 staanplaatsen. Per 02-04-1955 was deze in bedrijf genomen in Groningen (Gemeente Tram Groningen, lijn 44). De bedrijfsnaam is per 01-01-1956 gewijzigd in Gemeentelijk Vervoerbedrijf Groningen.
De bus is afgevoerd op 29-12-1967 naar een particulier te Oude Bildtdijk en in gebruik genomen als tuinhuis. Daarna is de bus omgebouwd tot rijdende winkelwagen.

U kunt reageren naar Dikkie Huiskamp, voorzitter.