Op pad in Oene 2019

Tijdens de ‘Op pad in Oene’ dagen op 30 juli en 6 augustus is ook het museum geopend van 10 – 17 uur.
Momenteel zijn er twee exposities: 'Natte voeten, droge voeten' en de 'herdenking van de vliegtuigcrash in Oene op 22 juni 1944'. Daarnaast wordt er voorlichting gegeven over de muskusrattenbestijding.

Tijdens deze dagen zijn ook nog andere activiteiten, zoals: boekbinden, houtsnijden, midwinterhoorn maken, kantkloster, kaartenmaakster, pottenbakster en nog meer andere activiteiten.

U bent beide dagen van harte welkom op het adres Houtweg 40 bij het Atelier De Witte Pimpernel (t.o.v. de molen).

Download hier de folder.

Melkventerswagen

Het Cultuur Historisch Museum Oene heeft de beschikking gekregen over de bovenstaande foto. Deze zou genomen zijn in de Marijkeweg te Vaassen.
Van wie was deze venterswagen? En wie zijn de vrouw en de jongen?

Het kenteken van de bus is PB-46-34 en het merk was een Leyland Tiger Cub Lopsuc 1/1-Verheul met 41 zit- en 16 staanplaatsen. Per 02-04-1955 was deze in bedrijf genomen in Groningen (Gemeente Tram Groningen, lijn 44). De bedrijfsnaam is per 01-01-1956 gewijzigd in Gemeentelijk Vervoerbedrijf Groningen.
De bus is afgevoerd op 29-12-1967 naar een particulier te Oude Bildtdijk en in gebruik genomen als tuinhuis. Daarna is de bus omgebouwd tot rijdende winkelwagen.

U kunt reageren naar Dikkie Huiskamp, voorzitter.