U bent weer welkom in het Cultuur Historisch Museum Oene

Het Cultureel Historisch Museum Oene gaat 4 juli 2020 weer open voor bezoekers.

Het museum zal voorlopig vanaf 4 juli a.s. alleen op de zaterdagen geopend zijn van 11.00 tot 16.00 uur. Natuurlijk houden we ons allemaal aan de RIVM-maatregelen. Heeft u gezondheidsklachten stel het bezoek dan even uit.

Aanmelden vooraf is niet meer noodzakelijk.

Lees meer...

Welke plek in Oene spreekt u het meest aan?

Het bestuur van het Cultuur Historisch Museum Oene is benaderd door de IJsselkaravaan om samen Oene nog beter op de kaart te gaan zetten. Graag horen wij van u welke plek u in Oene het meest aanspreekt en waarom. Of wat is er veranderd in de loop van de jaren in Oene?

Hier leest u wat de bedoeling is van De IJsselkaravaan.

Wat kunt u doen? Maak uw eigen ansichtkaart van Oene maken en uw eigen landkaart.

Lees meer...

Melkventerswagen

 

Het Cultuur Historisch Museum Oene heeft de beschikking gekregen over de bovenstaande foto. Deze zou genomen zijn in de Marijkeweg te Vaassen.
Van wie was deze venterswagen? En wie zijn de vrouw en de jongen?

Het kenteken van de bus is PB-46-34 en het merk was een Leyland Tiger Cub Lopsuc 1/1-Verheul met 41 zit- en 16 staanplaatsen. Per 02-04-1955 was deze in bedrijf genomen in Groningen (Gemeente Tram Groningen, lijn 44). De bedrijfsnaam is per 01-01-1956 gewijzigd in Gemeentelijk Vervoerbedrijf Groningen.
De bus is afgevoerd op 29-12-1967 naar een particulier te Oude Bildtdijk en in gebruik genomen als tuinhuis. Daarna is de bus omgebouwd tot rijdende winkelwagen.

U kunt reageren naar Dikkie Huiskamp, voorzitter.