Het museum is gesloten t/m 9 april 2021

 

 

 

Rabo ClubSupport: opbrengst!

De Rabo ClubSupport heeft het mooie bedrag van € 231,33 opgeleverd. We willen u bedanken dat u ons met uw stem gesteund heeft!

De Rabo ClubSupport heeft speciaal voor ons een videobericht op hun website geplaatst. We willen deze video graag met u delen.

Naar video

 

Welke plek in Oene spreekt u het meest aan? Het resultaat....

Het bestuur van het Cultuur Historisch Museum Oene is benaderd door de IJsselkaravaan om samen Oene nog beter op de kaart te gaan zetten. Wij vroegen u welke plek in Oene u het meest aanspreekt en waarom. Of wat is er veranderd in de loop van de jaren in Oene?

Er zijn een flink aantal foto's ingestuurd.

Klik hier voor het resultaat!

U bent weer welkom in het Cultuur Historisch Museum Oene

Het museum zal voorlopig vanaf 4 juli a.s. alleen op de zaterdagen geopend zijn van 11.00 tot 16.00 uur. Natuurlijk houden we ons allemaal aan de RIVM-maatregelen. Heeft u gezondheidsklachten stel het bezoek dan even uit.

Aanmelden vooraf is niet (meer) noodzakelijk.

Lees meer...

Melkventerswagen

 

Het Cultuur Historisch Museum Oene heeft de beschikking gekregen over de bovenstaande foto. Deze zou genomen zijn in de Marijkeweg te Vaassen.
Van wie was deze venterswagen? En wie zijn de vrouw en de jongen?

Het kenteken van de bus is PB-46-34 en het merk was een Leyland Tiger Cub Lopsuc 1/1-Verheul met 41 zit- en 16 staanplaatsen. Per 02-04-1955 was deze in bedrijf genomen in Groningen (Gemeente Tram Groningen, lijn 44). De bedrijfsnaam is per 01-01-1956 gewijzigd in Gemeentelijk Vervoerbedrijf Groningen.
De bus is afgevoerd op 29-12-1967 naar een particulier te Oude Bildtdijk en in gebruik genomen als tuinhuis. Daarna is de bus omgebouwd tot rijdende winkelwagen.

U kunt reageren naar Dikkie Huiskamp, voorzitter.