PERSBERICHT / OMROEP GELDERLAND

Derde dorpsfilm op rij: het rijke verleden van Oene

OENE – In de derde aflevering van Ons Dorp (16 april, 17.20 uur bij Omroep Gelderland) is de filmploeg van Johan Adolfs te vinden in Oene, gevestigd in het noordoosten van Gelderland. De tv-serie van Omroep Gelderland neemt de kijker mee terug naar het leven in Oene in het jaar 1965.

De dorpsfilm brengt in beeld hoe J.W. van Hell olie en gas aan huis brengt. Aardgas kent Oene nog niet en de plaatselijke smid pakt zijn gereedschap en beslaat het paard van een klant. De spaarbank bergt het geld van de jonge inwoners veilig op in een enorme kluis, want wie wat bewaart, die heeft wat.

Lees verder...

 

22 juni 2019 'Epe fietst voor Epe'

Het museum is uitgekozen tot een van de vijf goede doelen waarvoor gefietst kan worden. We zijn hier zeer verheugd over.

Op 22 juni 2019 zal de start en finish plaatsvinden bij museum Hagedoorn Plaatse in Zuuk. De start is om 14.00 uur. De kaartjes voor deze fietstocht kosten € 10,-. Dit bedrag gaat volledig naar het goede doel waarvoor u kiest. Wij hopen natuurlijk dat u ook meefietst en dan voor ons museum kiest.

U kunt alvast een kaartje reserveren bij Dikkie Huiskamp per mail voorzitter@museumoene.nl of mobiel 06-1259 0724


 

Het jaarlijkse evenement “Op pad in Oene” wordt dit jaar gehouden op dinsdag 25 juli en dinsdag 1 augustus.

De deelnemers aan de “Op pad in Oene” dagen zijn op beide dinsdagen geopend van 10.00-17.00 uur ( de kerk vanaf 11.00 uur) en dit evenement kunt u zowel op de fiets als met de auto bezoeken.

De deelnemers zijn:

 • Aardbeientuin Gerrit en Trijnie Bronsink,
 • Hoefsmederij Bronkhorst, J&J Glaskust,
 • Bernadette van Munster,
 • Sari Fair Fashion,
 • Wijngaard De Druiverij,
 • Korenmolen Werklust,
 • De Schoof/ Stichting De Buurderij,
 • Atelier De Witte Pimpernel Quilt & Creatief Handwerk,
 • Cultuur Historisch Museum Oene,
 • Galerie 't Koetshyus,
 • De Boerderij Oene ( Zorgboerderij/De Passerel ),
 • Café Restaurant Dorpszicht en
 • de Oener Kerk.

De deelnemende bedrijven hebben gedurende deze dagen diverse activiteiten en ook bij Café Restaurant Dorpszicht kunt u de hele dag terecht voor een hapje en een drankje.

Flyers met daarin informatie over de deelnemende bedrijven, de locaties en de routebeschrijving ( auto/fiets route ) zijn o.a. hier te downloaden.

Het worden weer twee hele gezellige dagen in en om het mooie pittoreske en veelzijdige dorp Oene!

Dit evenement is geschikt voor jong en oud, voor het hele gezin, voor een ieder wat wils. Ook voor kinderen zeer geschikt door de vele educatieve aspecten.

Entree en parkeren is gratis bij de diverse deelnemers.

Menigeen staat ieder jaar weer versteld wat het dorp Oene te bieden heeft.

U bent van harte welkom!

Het Cultuur Historisch Museum Oene neemt op zaterdag 10 september 2016 deel aan de landelijke Open Monumentendag, met als thema iconen en symbolen. Wij zijn op zoek naar iconen en symbolen voor een tentoonstelling in ons museum van 6 augustus t/m 16 september 2016. Klik op deze link voor meer informatie.

Voor deze dag is er ook een fietsroute van 8 km in en rond Oene uitgezet door Anneke Buitenkamp en Dikkie Huiskamp langs monumenten, iconen en symbolen in en rond Oene. De route is voor € 1,– te verkrijgen in het museum en de opbrengst gaat volledig in de kas van het museum.
De Hervormde Kerk is die dag open en de fam. Dijkgraaf van de Donselaarsweg 6A heeft eveneens medewerking toegezegd om hun monumentale hooiberg te mogen bewonderen (beide open tussen 10-16 uur). Ook later is deze route gewoon te fietsen, maar dan kunt u niet de kerk en de hooiberg bezoeken.

Het Cultuur Historisch Museum is een van de deelnemers van ‘Op pad in Oene’. Zie bij menu Agenda of download hier de folder.