PERSBERICHT / OMROEP GELDERLAND

Derde dorpsfilm op rij: het rijke verleden van Oene

OENE – In de derde aflevering van Ons Dorp (16 april, 17.20 uur bij Omroep Gelderland) is de filmploeg van Johan Adolfs te vinden in Oene, gevestigd in het noordoosten van Gelderland. De tv-serie van Omroep Gelderland neemt de kijker mee terug naar het leven in Oene in het jaar 1965.

De dorpsfilm brengt in beeld hoe J.W. van Hell olie en gas aan huis brengt. Aardgas kent Oene nog niet en de plaatselijke smid pakt zijn gereedschap en beslaat het paard van een klant. De spaarbank bergt het geld van de jonge inwoners veilig op in een enorme kluis, want wie wat bewaart, die heeft wat.

Lees verder...

 

22 juni 2019 'Epe fietst voor Epe'

Het museum is uitgekozen tot een van de vijf goede doelen waarvoor gefietst kan worden. We zijn hier zeer verheugd over.

Op 22 juni 2019 zal de start en finish plaatsvinden bij museum Hagedoorn Plaatse in Zuuk. De start is om 14.00 uur. De kaartjes voor deze fietstocht kosten € 10,-. Dit bedrag gaat volledig naar het goede doel waarvoor u kiest. Wij hopen natuurlijk dat u ook meefietst en dan voor ons museum kiest.

U kunt alvast een kaartje reserveren bij Dikkie Huiskamp per mail voorzitter@museumoene.nl of mobiel 06-1259 0724


MKZ-monument voor de Keizershof, Houtweg12.

Het Cultuur Historisch Museum Oene is dit jaar nog geopend tot en met vrijdag 27 oktober. Tot die tijd kunt u nog een kijkje komen nemen bij de bijzondere exposities over bodemvondsten en de MKZ crisis 2017.
In het museum zijn ook diverse andere onderwerpen te zien. Zo is er de geschiedenis van het melkfabriek “De Hoop” uit Oene neergezet en zijn er artikelen en informatie te vinden over het bombardement op Oene in de Tweede wereldoorlog en het neerstorten van een vliegtuig in het Oenerbroek.

Volgend jaar hopen we vanaf 7 april onze deuren weer te openen met een nieuwe expositie. Dit zal als onderwerp Kerk en Klooster in Oene hebben.
Mocht u nog informatie of voorwerpen af willen staan voor deze expositie, neem dan contact op (per mail) met Dikkie Huiskamp of telefonisch 0578-641851, 06-12590724.

Op donderdag 20 oktober 2016 is het museum in verband met het jaarlijkse Koefeest gesloten.

Het museum zal ook met een stand op het Koefeest aanwezig zijn. We staan ter hoogte van de oprit van Houtweg 5. Er is koffie en thee verkrijgbaar, met ouderwetse lekkere koeken. Voor de kinderen is er een leuke bouwplaat beschikbaar (zolang de voorraad strekt).

Op 20 september 2016 werd tijdens een feestelijk samenzijn het eindbedrag van de opbrengst van 'Epe voor Epe' bekendgemaakt. Aan het museum als één van de doelen van deze actie kon een cheque van € 1.750,-- worden uitgereikt. Deze werd dankbaar door het bestuur in ontvangst genomen! Hiermee kunnen een aantal wensen van het museum worden vervuld.

Dikkie Huiskamp en Gerhard Wijnbergen nemen de cheque in ontvangst uit handen van mevr. A. Hink