Het museum is gesloten t/m maart 2020.


MKZ-monument voor de Keizershof, Houtweg12.

Het Cultuur Historisch Museum Oene is dit jaar nog geopend tot en met vrijdag 27 oktober. Tot die tijd kunt u nog een kijkje komen nemen bij de bijzondere exposities over bodemvondsten en de MKZ crisis 2017.
In het museum zijn ook diverse andere onderwerpen te zien. Zo is er de geschiedenis van het melkfabriek “De Hoop” uit Oene neergezet en zijn er artikelen en informatie te vinden over het bombardement op Oene in de Tweede wereldoorlog en het neerstorten van een vliegtuig in het Oenerbroek.

Volgend jaar hopen we vanaf 7 april onze deuren weer te openen met een nieuwe expositie. Dit zal als onderwerp Kerk en Klooster in Oene hebben.
Mocht u nog informatie of voorwerpen af willen staan voor deze expositie, neem dan contact op (per mail) met Dikkie Huiskamp of telefonisch 0578-641851, 06-12590724.

Op donderdag 20 oktober 2016 is het museum in verband met het jaarlijkse Koefeest gesloten.

Het museum zal ook met een stand op het Koefeest aanwezig zijn. We staan ter hoogte van de oprit van Houtweg 5. Er is koffie en thee verkrijgbaar, met ouderwetse lekkere koeken. Voor de kinderen is er een leuke bouwplaat beschikbaar (zolang de voorraad strekt).

Op 20 september 2016 werd tijdens een feestelijk samenzijn het eindbedrag van de opbrengst van 'Epe voor Epe' bekendgemaakt. Aan het museum als één van de doelen van deze actie kon een cheque van € 1.750,-- worden uitgereikt. Deze werd dankbaar door het bestuur in ontvangst genomen! Hiermee kunnen een aantal wensen van het museum worden vervuld.

Dikkie Huiskamp en Gerhard Wijnbergen nemen de cheque in ontvangst uit handen van mevr. A. Hink